Botox

Wat is Botox?botox-allergan

Botuline Toxine type A (BOTOX®) is een natuurlijk eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridum Botulinum. Botox wordt in de medische wereld gebruikt voor zowel esthetische als medische behandelingen. Bij esthetische toepassingen wordt het gebruikt voor behandeling van rimpels in het gelaat. In het menselijk lichaam stimuleren zenuwuiteinden de spieren door het afgeven van het stofje ‘acetylcholine’. Hierdoor kunnen de spieren samentrekken. Wanneer Botox in spiervezels wordt geïnjecteerd, wordt de afgifte van ‘acetylcholine’ vanuit zenuwuiteinden geblokkeerd. Er ontstaat geen spanning in de spiervezels, waardoor rimpels vervagen of verdwijnen. Verzwakking van de geïnjecteerde spiervezels begint al na 2-3 dagen, met een maximaal effect na 10-14 dagen. Het resultaat kan 3 tot 6 maanden aanhouden.

voorhoofdVoorhoofdsrimpels

Horizontale lijnen op het voor
hoofd ontstaan door samentrekking van de voorhoofdsspier tijdens het optrekken van je wenkbrauwen. Daarnaast speelt veroudering een rol. Deze rimpels kunnen een ‘vermoeid’ of ‘gestresst’ uiterlijk geven. Net zoals bij fronslijnen, is Botox de beste behandeling van voorhoofdsrimpels. De behandeling geeft vaak uitstekende resultaten, vooral in combinatie met het fronsgebied.frons

Fronsrimpels

Fronsrimpels zijn verticale lijnen tussen en boven je wenkbrauwen wat ontstaat ten gevolge van fronsen en veroudering van de huid. Naarmate je ouder wordt, zullen de fronslijnen opvallender worden waardoor een boos, gestresst of vermoeid uiterlijk kan ontstaan. Behandeling van de fronslijnen met Botox geeft een uitgerust en frisse uitstraling.

Wenkbrauwlift

wenkbrauwBotox kan net onder de wenkbrauw worden geïnjecteerd, met als effect het liften van je wenkbrauw. De plaats van de injectie onder de wenkbrauw is afhankelijk van de ‘look’ die je wilt creëren. Botox kan ook worden gebruikt om de asymmetrie in het gelaat te corrigeren. De injecties zijn snel, pijnloos en zeer effectief. Het effect blijft ongeveer 3-4 maanden.

kraaienpootjes

Kraaienpootjes

Deze lijnen en rimpels worden gevormd door de samentrekking van de spier rond de ogen wat optreedt tijdens (glim)lachen. Bij sommige mensen zijn deze rimpels in rust aanwezig. Naar mate je ou
der wordt, kunnen deze rimpels uitbreiden naar de wangen wat een ‘vermoeid’ of ‘gestresst’ uiterlijk kan geven. De lijnen kunnen verergerd worden door zonlicht of roken. Door het toepassen van Botox injecties rond de contouren van de ogen verdwijnen deze rimpels voor 3-4 maanden.

 

bunnylinesBunny Lines

Bunny Lines zijn rimpels aan de zijkanten van de neus die ontstaan als je lacht of als je je neus optrekt. De rimpels kunnen uitbreiden naar de wangen wat een ‘gestresst’ uiterlijk kan geven. De behandeling is een kleine hoeveelheid Botox injectie aanelke zijde van de neus.

smokerRokerslijntjes 

Rokerlijntjes zijn verticale fijne lijntjes boven de bovenlip en kunnen een verouderd uiterlijk geven. Het wordt ook wel de ‘lippenstift-lijntjes’ genoemd,omdat bij het aanbrengen van lippenstift deze in de lijntjes gaan zitten. Rokerslijntjes ontstaan vooral door roken (regelmatig samentrekken van de lippen). Natuurlijke veroudering en zonneschade kunnen ook deze lijntjes veroorzaken. De rimpels kunnen statisch (in rust aanwezig) of dynamisch (aanwezig tijdens) zijn. Door het spuiten van een kleine hoeveelheid Botox kunnen deze verminderen. De voorkeur van behandeling is het opvullen van de rimpels met zachte fillers (bijvoorbeeld Juvéderm Volbella of Vollift). De behandeling met fillers geeft vaak langdurige (12-15 maanden) resultaten.

Gummy Smile

Het zichtbaar worden van te veel tandvlees tijdens het lachen ontstaat door het omhoog gaan van de bovenlip door een spier rondom het mond. Dit kan leiden tot schaamte tijdens lachen in het bijzijn van anderen. Een kleine hoeveelheid Botox injectie in de bovenste helft van de betreffende spier leidt tot ontspanning van de spier waardoor het gering zakt. Het resultaat is een lach zonder dat je teveel tandvlees ziet.

gummy

marionetMarionetlijnen

Marionetlijnen zijn lange verticale rimpels die vanaf de hoeken van de lippen naar de kin of kaaklijn lopen. Deze lijnen kunnen ontstaan door zwaartekracht, gewichtsverlies en veroudering. Veel mensen met marionetlijnen hebben een verdrietige, ontevreden of boze uitstraling. Tijdens de behandeling kan kleine hoeveelheid botox in de spieren gespoten die de mondhoeken naar beneden trekt. Hierdoor ontstaat er een liftend effect van de mondhoeken. De behandeling van marionetlijnen is vaak in combinatie met fillers. Er wordt een bepaalde hoeveelheid filler gespoten in de plooi waardoor de stevigheid van de huid hersteld wordt. Het resultaat is een zachte en jeugdige uistraling.
Door volumeverlies in de wangen kunnen marionetlijnen ook opvallender worden. Het is dan mogelijk om marionetlijnen te behandelen door het toevoegen van volume in de wangen. Hierdoor ontstaat er een liftend effect, waardoor de huid wat minder over de mondhoek hangt.


Kaakvorm – Tandenknarsen

Botox injectie in de kaakspier is een gespecialiseerde techniek waarbij de breedte van de kaak verandert van een overdreven vierkante kaak, naar een meer aantrekkelijk ovaal of hartvormig gezicht. De behandeling is snel en vrijwel pijnloos en kan ook helpen bij tandenknarsen.

tanden
Kin

Rimpels en putjes in de kin tijdens praten of sluiten van je mond ontstaat door spieractiviteit in de kinspier. Als je je onderlip uitsteekt, ontstaan deze rimpels en putjes. Sommige mensen hebben ook een horizontale lijn onder de lip en boven de kin. Al deze rimpels kunnen gecorrigeerd worden door middel van een Botox injectie in de kinspier.

kin

Halsverstrakking

Veroudering rond de kaak en de hals zijn hoofdredenen waarom sommige vrouwen ouder uitzien dan ze in werkelijk zijn. Naarmate je ouder wordt, verliest de huid in de hals zijn elasticiteit. De huid wordt slapper en zal gaan hangen. De contour van de kaaklijn verdwijnt en de verticale halsbanden (platysmabanden) worden meer zichtbaar. Door Botox injecties op verschillende punten in de halsbanden en onder de kaaklijn, dit resulteert in verstrakking van de huid.

platysma

Overmatig zweten

Overmatig zweten in de oksels is een veel voorkomend probleem wat kan leiden tot verdriet, angst en vermijden van sociale activiteiten. Het is bekend als een ‘stille’ handicap en veel mensen weten niet dat hiervoor behandelopties zijn. Mensen hebben tot 4.000.000 zweetklieren verdeeld over het lichaam. Zenuwuiteinden stimuleren klieren tot de productie van zweet. Door het spuiten van Botox in de oksels worden de zweetklieren niet meer gestimuleerd en hierdoor zweet je niet meer. Het effect begint al na 1 week en kan 7 tot 9 maanden aanhouden.

zweten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =