Cosmetisch arts KNMG

Beide artsen van Kliniek Lumière hebben de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) certificering. De KNMG staat kort gezegd voor de professionele kwaliteit en ethische standaarden in de geneeskunde en waarborgt dat artsen niet alleen gekwalificeerd zijn, maar ook voortdurend hun kennis bijwerken. We leggen u graag uit wat de KNMG precies is en wat het inhoudt als een arts hierbij aangesloten is. Ook vertellen we wat het voor u als patiënt betekent en stellen we u voor aan onze cosmetisch artsen KNMG.

Wat is de KNMG precies?

De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, ofwel KNMG, is een organisatie opgericht in 1849 die zich inzet voor het bevorderen van de kwaliteit, innovatie en integriteit in de gezondheidszorg. Als een federatie van diverse medische beroepsverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde, vertegenwoordigt de KNMG een breed spectrum van medische professionals, waaronder artsen en specialisten.

De organisatie speelt een cruciale rol in het handhaven van de professionele standaarden en ethische normen binnen de medische gemeenschap. Dit omvat het ontwikkelen van richtlijnen, het bevorderen van continu professionele ontwikkeling en het bieden van ondersteuning bij ethische vraagstukken. De KNMG is ook betrokken bij beleidsvorming en advies en werkt nauw samen met overheidsinstanties en andere organisaties in de gezondheidszorg om de belangen van zowel de medische professionals als patiënten te behartigen.

De betekenis van het KNMG voor een arts

De titel cosmetisch arts KNMG is een beschermde titel die een cosmetisch arts enkel mag dragen als hij/zij de tweejarige profielopleiding van het SOCG (Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde) succesvol heeft afgerond. KNMG-geregistreerde artsen volgen strikte gedragscodes en richtlijnen die zijn opgesteld om de kwaliteit van de zorg te waarborgen en de belangen van de patiënten te beschermen. Dit omvat eerlijk en verantwoord handelen, waarborging van de patiëntveiligheid en handhaving van vertrouwelijkheid. Bovendien betekent aansluiting bij de KNMG dat de arts deel uitmaakt van een breder netwerk van medische professionals, wat toegang biedt tot een gemeenschap van kennis en expertise.

Wat het KNMG betekent voor u als patiënt

De betrokkenheid van een KNMG-geregistreerde arts geeft u de zekerheid dat een cosmetisch arts met kennis en ervaring uw behandeling uitvoert. U mag er als patiënt dus op vertrouwen dat een KNMG-geregistreerde arts kwalitatief hoogwaardige behandelingen uitvoert, met aandacht voor zowel de fysieke als psychologische aspecten van cosmetische ingrepen.

Onze cosmetisch artsen KNMG

Het team van Kliniek Lumière bestaat uit 2 cosmetisch artsen KNMG, die we graag aan u voorstellen!

Drs. Tuğba Yalçın

Ik ben in 2015 afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Maastricht, waarna ik werkte als arts chirurgie. Daarnaast was ik parttime begonnen in de cosmetische geneeskunde.

Mijn interesse in dit vakgebied is ontstaan tijdens mijn laatste jaar van mijn artsenopleiding, waar ik mijn passie ontdekte als semi-arts plastische chirurgie. Als kind was ik goed met mijn handen en het fijn en nauwkeurig werken vond ik terug binnen de cosmetische geneeskunde. Ik merkte al gauw dat de combinatie van esthetiek en precies werken bij mij paste. Mijn passie is cliënten een natuurlijke en jeugdige uitstraling geven, waarbij ze zo lang mogelijk kunnen genieten van het resultaat. Daarom werk ik enkel met hoog kwalitatieve producten. Wat ik ook uitdagend van dit vak vind is dat ik veel verschillende cliënten zie. Niet alleen mensen die mooier willen worden, maar ook mensen die ziek zijn geweest en weer de oude willen zijn.

Ik vind esthetisch inzicht erg belangrijk. Ieder gezicht is uniek en de wensen verschillen per cliënt. Het is voor mij erg belangrijk om voor iedere cliënt tijd en ruimte te maken, zodat we samen tot een passend behandelplan kunnen komen.’

Drs. Tuğba Yalçın is cosmetisch arts KNMG en lid van de NVCG, de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. De NVCG is de van overheidswege erkende wetenschappelijke vereniging voor cosmetische geneeskunde en heeft als doel om de kwaliteit en voorlichting van medische cosmetische behandelingen te verbeteren.

Big-registratie: 49920217201

https://www.bigregister.nl/

Drs. Mandy Rademaker

Drs. Mandy Rademaker studeerde in 2013 af als arts aan de Universiteit Leiden, waarna zij in het ziekenhuis heeft gewerkt op de spoedeisende hulp, interne geneeskunde en oncologie. Sinds 2018 heeft zij zich gespecialiseerd binnen de cosmetische geneeskunde, waarbij ze veel ervaring heeft opgedaan met het uitvoeren van verschillende injectable-behandelingen. “Ik vind het ontzettend leuk om nu meer tijd en positiviteit te hebben in mijn cliëntcontact, waarbij ik kan helpen met medische klachten, huidverbetering en het bereiken van een natuurlijke en verzachte uitstraling. Ik verricht behandelingen met botuline toxine, fillers en skinboosters en komt graag samen met u tot het meest passende behandelplan.”

Mandy Rademaker is cosmetisch arts KNMG en aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde). Ze vindt het zeer belangrijk om met topkwaliteit producten te werken, zodat ze op de veiligste manier natuurlijke resultaten te behalen.

Big-registratie: 19917970901

https://www.bigregister.nl/

Contact opnemen

Heeft u nog een vraag over onze aansluiting bij het KNMG of wilt u een afspraak in plannen bij onze kliniek? Neem gerust contact met ons op door te bellen of te Whatsappen naar 06 29886700, stuur een mail naar info@kliniek-lumiere.nl of vul het onderstaand contactformulier in. We beantwoorden graag al uw vragen!

    Boek nu een behandeling