Voorhoofdsrimpels behandelen met Botox

De functie van de voorhoofdspier is het optrekken van je wenkbrauwen. Door dit regelmatig te doen, zal er in de loop der tijd horizontale lijnen ontwikkelen. Hoe ouder je wordt, hoe dieper deze lijnen zullen worden. Verder spelen ook andere factoren een rol: genetisch aanleg en leefstijl (o.a. roken, blootstelling aan UV-straling). De rimpels kunnen een ‘vermoeid’ of ‘gestresst’ uiterlijk geven.

Net zoals bij de fronslijnen, is botox de beste behandeling voor voorhoofdrimpels. Botox zorgt ervoor dat het grootste deel van de voorhoofdspier tijdelijk wordt uitgeschakeld. De reden dat de voorhoofdspier niet helemaal wordt uitgeschakeld is vanwege het feit dat de wenkbrauwen wel hun functie moeten behouden. De arts spuit op een bepaalde injectiemethode zodat er geen zwaar gevoel ontstaat, maar juist een lift van de wenkbrauwen. Het effect van botox is na 3 dagen zichtbaar en op dag 14 is het optimaal. Het resultaat is een uitgerust en frissere uitstraling. De behandeling geeft vaak uitstekende resultaten, vooral in combinatie met het fronsgebied.

De eerste keer heb je gemiddeld 3 maanden plezier van de behandeling. Het advies is om vooral het eerste jaar de behandeling om de 3 maanden bij te houden. Dit zorgt ervoor dat de lijnen steeds zachter worden en geen kans krijgen op dieper te worden. Bovendien blijft het effect hierdoor steeds langer aanhouden. Uiteindelijk zal het voldoende zijn om 2 keer per jaar de behandeling te herhalen.

Botox voorhoofd

Boek nu een behandeling