Kaaklijn fillers

Met kaaklijn fillers is het mogelijk om de kaaklijn meer te definiëren. Hierdoor komen de gezichtscontouren sterker naar voren en krijgt u een gestroomlijndere uitstraling. Bij Kliniek Lumière zijn we gespecialiseerd in kaaklijnbehandelingen, waarbij we met A-merk fillers uw kaaklijn strakker maken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of ontvangt u graag advies? We vertellen u graag alles over de kaaklijn fillerbehandeling.

Boek uw kaaklijn behandeling Neem contact op

Waarom de kaaklijn verstrakken met fillers?

Een strakke, gedefinieerde kaaklijn zorgt voor een jeugdige uitstraling en wordt over het algemeen als aantrekkelijk beschouwd. Door het natuurlijke verouderingsproces kan de kaaklijn op latere leeftijd echter verslappen en wat gaan hangen, omdat de hele gezichtsstructuur verandert. Vanaf het 25e levensjaar neemt de productie van collageen en elastine namelijk af en vermindert het vochtgehalte in de huid, waardoor de huidelasticiteit vermindert. Daarnaast verschuiven de vetcompartimenten in uw huid naar beneden en zijn uw bot en weefsel onderhevig aan verandering. Het gevolg hiervan is een minder strakke kaaklijn, waardoor er zogeheten hamsterwangen kunnen ontstaan.

Ook kan het zijn dat u van nature een slappere kaaklijn heeft. In deze gevallen kan een kaaklijn fillerbehandeling ervoor zorgen dat u uw zelfverzekerde en jonge uitstraling weer terugkrijgt. Deze behandeling wordt regelmatig gecombineerd met kin fillers.

Voor en na een kaaklijn correctie

Een strakke kaaklijn zonder operatie

Het grote voordeel van een kaaklijn correctie met fillers is dat er geen chirurgische operatie nodig is. Het is een niet-invasieve ingreep waarbij geen sprake is van narcose of een lang herstel. Omdat de fillerbehandeling niet zwaar is, herstelt u snel en pakt u direct het dagelijkse leven weer op.

Kosten kaaklijn fillers

De prijs voor kaaklijn fillers verschilt per behandeling, omdat onze behandelingen maatwerk zijn. De uiteindelijke kosten hangen af van de hoeveelheid en het type filler dat we toepassen. Over het algemeen is er voor deze behandeling 2 tot 4 ml nodig voor het beste resultaat. Bekijk de fillers die we voor een kaaklijn correctie gebruiken, inclusief bijbehorende kosten per hoeveelheid:

Juvéderm Ultra 1 ml € 360,-
Radiesse 1,5 ml € 420,-
Juvéderm Vycross 1 ml € 430,-

bekijk alle tarieven

Over kaaklijn fillers

De fillers die we toedienen bij een kaaklijn behandeling zijn van de merken Juvéderm en Radiesse. Beide fillers zijn van hoogstaande kwaliteit en worden veelvuldig gebruikt in medische en cosmetische klinieken. De filler Juvéderm bevat hyaluronzuur, de lichaamseigen stof die de huid soepel en veerkrachtig houdt. Omdat dit een lichaamseigen stof is, breekt het lichaam de stof vanzelf weer af. Radiesse is een filler op basis van calcium-hydroxylapatiet (CaHA) microsferen die voor meer volume zorgt en de aanmaak van lichaamseigen collageen stimuleert.

Een kaaklijnbehandeling bij Kliniek Lumière

Hoewel iedere behandeling uniek is, omdat deze volledig is afgestemd op uw wensen en de mogelijkheden, geven we u graag een beeld van hoe een kaaklijnbehandeling bij ons verloopt:

Het eerste consult

Voorafgaand aan de behandeling plannen we een vrijblijvend consult in. Tijdens dit consult luisteren we naar uw wensen, beantwoorden we uw vragen en geven we advies. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Verder leggen we u stapsgewijs het verloop van de behandeling uit, bespreken we het resultaat en de mogelijke risico’s en informeren we u over de nazorg.

De kaaklijn verstrakken

Na het consult en het opstellen van uw persoonlijke behandelplan is het tijd voor de behandeling:

  1. Verdoving
    Voor het strakker maken van de kaaklijn met fillers is geen verdoving nodig, omdat de fillers zelf verdoving bevatten. Daarnaast is de kaaklijn geen pijnlijke behandelzone en worden kaaklijn fillers over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. Ook gebruiken we een canule voor het injecteren van de fillers, wat ervoor zorgt dat de behandeling vrijwel niet pijnlijk is en de kans op blauwe plekken verkleint. In overleg is het wel mogelijk om alsnog verdovende crème toe te passen op het behandelgebied.
  2. Fillers toedienen
    Tijdens de kaaklijnbehandeling injecteren we de fillers in de kaaklijn met de canule tussen de bovenste huidlaag en het kaakbot. De duur van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid fillers, maar is ongeveer 20 minuten.
  3. Nazorg
    Na de behandeling hoeft u geen rust te houden en kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Gedurende de eerste 48 uur raden we af om te sporten, de behandelde huid te masseren of in de zon te zitten. Koel de behandelde huid 3 maal per dag met daartussen bijvoorbeeld een schone theedoek.

Het resultaat en mogelijke bijwerkingen

Direct na de behandeling ziet u al resultaat. Wel kan het behandelgebied iets gezwollen en gevoelig zijn. Dit trekt vanzelf weer weg. Ook kan de huid rood kleuren en in sommige gevallen ontstaat er een blauwe plek na de behandeling, maar dit trekt na 1 tot 2 weken weer weg. Het eindresultaat is een gelifte en strakke kaak die u uw gezichtsvorm weer teruggeeft. Het resultaat is zowel bij een hyaluronzuur filler als bij Radiesse direct zichtbaar. Bij de hyaluronzuur filler is het resultaat na 4 weken optimaal en bij Radiesse volgt na 6 tot 12 weken een tweede effect; regeneratie van de huid. Hierdoor wordt uw huid strakker en elastischer.

Complicaties tijdens of na de fillerbehandeling van de kaaklijn komen niet vaak voor vanwege het hoge veiligheidsprofiel van A-merk fillers en deskundig gebruik. Daarnaast is het mogelijk om hyaluronzuur filller direct te verwijderen met hyaluronidase, een medicijn dat dit type filler oplost.

De duur van het effect

Omdat fillers door het lichaam worden afgebroken, is het effect van uw kaaklijn correctie tijdelijk. Na ongeveer 1 tot 2 jaar lossen de fillers op en verdwijnt het effect. U bent dan van harte welkom voor een herhaalbehandeling indien gewenst.

Maak kennis met onze cosmetisch artsen KNMG

De cosmetisch artsen KNMG van Kliniek Lumière stellen zich graag aan u voor:

Drs. Tuğba Yalçın

Ik ben in 2015 afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Maastricht, waarna ik werkte als arts chirurgie. Daarnaast was ik parttime begonnen in de cosmetische geneeskunde.

Mijn interesse in dit vakgebied is ontstaan tijdens mijn laatste jaar van mijn artsenopleiding, waar ik mijn passie ontdekte als semi-arts plastische chirurgie. Als kind was ik goed met mijn handen en het fijn en nauwkeurig werken vond ik terug binnen de cosmetische geneeskunde. Ik merkte al gauw dat de combinatie van esthetiek en precies werken bij mij paste. Mijn passie is cliënten een natuurlijke en jeugdige uitstraling geven, waarbij ze zo lang mogelijk kunnen genieten van het resultaat. Daarom werk ik enkel met hoog kwalitatieve producten. Wat ik ook uitdagend van dit vak vind is dat ik veel verschillende cliënten zie. Niet alleen mensen die mooier willen worden, maar ook mensen die ziek zijn geweest en weer de oude willen zijn.

Ik vind esthetisch inzicht erg belangrijk. Ieder gezicht is uniek en de wensen verschillen per cliënt. Het is voor mij erg belangrijk om voor iedere cliënt tijd en ruimte te maken, zodat we samen tot een passend behandelplan kunnen komen.’

Drs. Tuğba Yalçın is cosmetisch arts KNMG en lid van de NVCG, de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. De NVCG is de van overheidswege erkende wetenschappelijke vereniging voor cosmetische geneeskunde en heeft als doel om de kwaliteit en voorlichting van medische cosmetische behandelingen te verbeteren.

Big-registratie: 49920217201

https://www.bigregister.nl/

Drs. Mandy Rademaker

Drs. Mandy Rademaker studeerde in 2013 af als arts aan de Universiteit Leiden, waarna zij in het ziekenhuis heeft gewerkt op de spoedeisende hulp, interne geneeskunde en oncologie. Sinds 2018 heeft zij zich gespecialiseerd binnen de cosmetische geneeskunde, waarbij ze veel ervaring heeft opgedaan met het uitvoeren van verschillende injectable-behandelingen. “Ik vind het ontzettend leuk om nu meer tijd en positiviteit te hebben in mijn cliëntcontact, waarbij ik kan helpen met medische klachten, huidverbetering en het bereiken van een natuurlijke en verzachte uitstraling. Ik verricht behandelingen met botuline toxine, fillers en skinboosters en komt graag samen met u tot het meest passende behandelplan.”

Mandy Rademaker is cosmetisch arts KNMG en aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde). Ze vindt het zeer belangrijk om met topkwaliteit producten te werken, zodat ze op de veiligste manier natuurlijke resultaten te behalen.

Big-registratie: 19917970901

https://www.bigregister.nl/

Plan uw behandeling of stel uw vragen

Wilt u graag een consult inplannen of heeft u nog vragen? We staan graag voor u klaar. Neem contact met ons op door te bellen, een e-mail te sturen via info@kliniek-lumiere.nl of een bericht te sturen via WhatsApp.

Boek uw kaaklijn behandeling Neem contact op

Veelgestelde vragen

Is een kaaklijnbehandeling ook geschikt voor mannen?

Kaaklijn fillers zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen, hoewel de behandelingen vaak enigszins verschillen omdat de esthetische voorkeuren per geslacht kunnen variëren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor het gewenste resultaat?

In de meeste gevallen is één behandeling voldoende voor het gewenste resultaat. Nadat de fillers (bijna) zijn uitgewerkt kunt u kiezen voor een herhaalbehandeling.

Boek nu een behandeling