Kin

Kincorrectie met fillers
De projectie van de kin, lippen en neus hebben invloed op het 3D-profiel van het gezicht. De kin is dus bepalend bij het creëren van balans in je gezicht. Een teruggetrokken kin is niet in verhouding met de rest van het gezicht, welke de balans in het gezicht kan verstoren. Een vlakke kin kan genetisch zijn en kan onzekerheid of frustratie vormen. Het is eenvoudig en vrijwel pijnloos te corrigeren met fillers. Door de kin op te vullen, wordt deze prominenter en strakker of verlengt het onderste deel van het gezicht. Dit geeft harmonie in het gezicht. De behandeling is vrijwel pijnloos en het effect houdt gemiddeld 12 maanden aan. In combinatie met de kaaklijnfiller, kan men de contour van de kaaklijn doorlopend naar de kin verscherpen. Dit geeft zeer mooie resultaten.

Welke fillers zijn geschikt voor de kin?
De voorkeur gaat uit naar hyaluronzuurfillers (Juvéderm Volux, Teosyal Ultra Deep, Intraline Two) of Radiesse.

Hoe verloopt de behandeling?
Vooraf de behandeling wordt er een laag verdovende crème aangebracht op de kin. Deze wordt 15 minuten ingetrokken. Zodra u een fillerbehandeling boekt, is er mogelijkheid om eerder te komen zodat je de verdovende crème alvast in de wachtkamer kan laten intrekken. Tijdens de behandeling injecteert de arts met behulp van een heel fijn naald de filler in je kin. De filler bevat ook verdovingsvloeistof zodat de behandeling prettiger verloopt en je kin ook na de behandeling wat verdoofd is. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Het resultaat is van de kincorrectie is direct zichtbaar en optimaal na 2 weken. Het effect houdt gemiddeld een jaar aan en kan herhaald worden wanneer deze is uitgewerkt.

Wat kan ik na de behandeling verwachten?
Je kan na de behandeling last krijgen van wat kleine blauwe plekken en een lichte zwellingen. Deze kan men minimaliseren door de eerste dag je kin goed te koelen. Verder helpt Arnicacrème (homeopathisch middel) goed tegen blauwe plekken. Vaak is de zwelling binnen enkele dag minderen en de blauwe plekjes herstellen binnen een week. 24 uur na de behandeling is het weer toegestaan om make-up te gebruiken. Zo kunt u eventueel de blauwe plekken camoufleren. Na de behandeling is het gewoon mogelijk om uw werkzaamheden weer op te pakken.

Welke adviezen gelden er na de behandeling?
In verband met infectierisico adviseren wij de eerste 24 uur geen make-up te gebruiken.  Verder is het belangrijk om de huid zoveel mogelijk met rust te laten, dus bijvoorbeeld niet drukken of wrijven. Massages door een schoonheidsspecialist of  behandelingen door een huidtherapeut wordt de eerste 2 weken afgeraden. Zo kan de filler mooi op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste. Zware inspanning zoals bijvoorbeeld sporten wordt de eerste 24 uur afgeraden. 24 tot 48 uur na de behandeling wordt er geen zon, zonnebank, sauna of stoombad geadviseerd. Indien u de eerste 2 weken gaat zonnen, is het advies zonnebrandcrème met factor 50 te gebruiken om pigmentvlekken te voorkomen.

Boek nu een behandeling