Traangoot

Heb je last van traangootjes of donkere kringen onder je ogen? Dan kan een behandeling door middel van een hyaluronzuurfiller een oplossing zijn.

Wat is een traangoot?
De traangoot is een soort ‘groeve’ of ‘holling’ onder je oog, welke vanuit de binnenste ooghoek richting het bovenste deel van je wang loopt. De traangoot kan dieper worden gedurende het natuurlijke verouderingsproces. Dit komt o.a. door het dunner worden van de huid en het afnemen van het volume van onderhuidse bindweefsel en onderhuidse vet. Hierdoor ontstaan er ‘donkere kringen’ onder je ogen, welke een vermoeid uiterlijk kan geven. Andere factoren zoals stress of vermoeidheid kan een traangoot ook verergeren.

De behandeling
Tijdens een traangootbehandeling wordt de traangoot opgevuld door middel van een dunne hyaluronzuurfiller (bv. Juvéderm Volbella of Teosyal Redensity 2). Dit resulteert in een jeugdige en uitgeruste uitstraling. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten en is vrijwel pijnloos. Het effect is direct zichtbaar na de behandeling en houdt gemiddeld een jaar aan.
Indien de traangoot doorloopt als een plooi in de wang, wordt het ook geadviseerd om het jukbeen mee te behandelen. De jukbeenderen worden dan met een dikke hyaluronzuurfiller (bv. Juvéderm Ultra 4 of Voluma) opgevuld.

Indien er sprake is van een erg slappe huid of vetoverschot, is een fillerbehandeling niet geschikt voor de traangoot. In dat geval wordt er een consult met een plastisch chirurg geadviseerd.

Traangoot
Deze behandeling is uitgevoerd door Drs. Tugba Yalçin.

Boek nu een behandeling