Botox tegen kraaienpootjes

De lijnen rondom je ogen (‘kraaienpootjes’) ontstaan door het samentrekken van de oogkringspier. Tijdens het lachen, trekken deze spieren samen. In de loop der tijd zullen er lijnen ontstaan tijdens het lachen. Deze worden ‘dynamische lijnen’ genoemd, oftewel ‘lijnen tijdens beweging’. Naarmate men ouder wordt, zullen deze lijnen ook in rust ontstaan, dus deze zijn dan ook aanwezig als je niet lacht. Deze lijnen worden ‘statische lijnen’ genoemd. Uiteindelijk kunnen de lijnen zich uitbreiden naar de wangen, wat een vermoeid uiterlijk kan geven. Net zoals de andere rimpels in je gezicht, hebben ook andere factoren van invloed op de ontwikkeling van deze lijnen. Regelmatig blootstelling aan zonlicht of roken, zullen dit proces versnellen.

De behandeling van kraaienpootjes wordt gedaan met botox en duurt 5 minuten. Het effect van botox is na 3 dagen zichtbaar en op dag 14 is het optimaal. De lijnen rondom de ogen zullen na elke behandeling steeds zachter en minder diep worden. Het resultaat is een uitgerust en frissere uitstraling.

De eerste keer zal het effect gemiddeld 3 maanden aanhouden. Het advies is om vooral het eerste jaar de behandeling om de 3 maanden bij te houden. Dit zorgt ervoor dat de lijnen steeds zachter worden en geen kans krijgen op dieper te worden. Bovendien blijft het effect hierdoor steeds langer aanhouden. Uiteindelijk zal het voldoende zijn om 2 keer per jaar de behandeling te herhalen.

Botox kraaienpootjes en bunny lines na 1 behandeling.Botox van de kraaienpootjes na 1 behandeling

Boek nu een behandeling