Fillers2

De huid

De huid heeft 3 lagen: de epidermis, dermis en subcutaan weefsel. De epidermis (de buitenste laag), bestaat uit cellen die zich continu vernieuwen. De dermis (de middelste laag), bevat collageen (stevigheid) en elastine (kracht en elasticiteit). Het subcutaan weefsel is de diepste laag van de huid en steunt de 2 lagen erboven. Alle lagen van de huid bevatten hyaluronzuur, een soort gel wat belangrijk is voor het vasthouden van vocht in de huid. Daarnaast is het belangrijk voor het behoud van volume en elasticiteit in de huid.

Veroudering

Naarmate je ouder wordt, vernieuwen de huidcellen zich ineen langzamer tempo. De hoeveelheid hyaluronzuur, collageen en elastine wordt hierdoor minder, waardoor de huid dunner wordt. De talgklieren worden minder actief en de huid droogt uit. In combinatie met andere factoren zoals blootstelling aan de zon, hormonen, zwaartekracht en stress verliest de huid zijn volume, zakt het meer naar beneden toe en kunnen er fijne lijntjes en rimpels ontstaan.

Wat zijn fillers?

Naarmate je ouder wordt, neemt ook de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af, waardoor je een droge en minder elastische huid kunt krijgen. Fillers bestaan uit hyaluronzuur en worden gebruikt om verlies van volume, vorm en contour te herstellen en om fijne en/of diepe lijnen van de huid te corrigeren.
Tijdens de behandeling wordt een bepaalde hoeveelheid fillers gespoten in de huid. Sommige fillers bevatten een verdovingsmiddel (lidocaïne) wat de pijn kan verlichten gedurende de behandeling. Het effect wordt vrij direct na de behandeling zichtbaar en kan 8-24 maanden aanhouden.

Jukbeen/wangen

De contour van het gezicht wordt vooral bepaald door de jukbeenderen. Naarmate je ouder wordt, verliest het gezicht het onderhuidse vetweefsel waardoor de wangen geen volume meer hebben, platter worden en afzakken.

Door het spuiten van fillers op het jukbeen wordt de contour van de wangen en jukbeenderen hersteld. De jukbeenderen worden mooier gedefinieerd en de wangen worden vollen. Hierdoor krijg je een frisse, jeugdige en zachte uitstraling. Ook kunnen delen onder de jukbeenderen gelift worden, zoals de nasolabiale lijnen (de lijnen die van de zijkanten van de neus naar de mondhoeken lopen). De behandeling duurt ongeveer 20 minuten en is vrijwel pijnloos. Tevredenheid van deze behandeling is zeer hoog en het effect kan zelfs 24 maanden aanhouden (Juvéderm Voluma).

Mondhoeken

Marionetlijnen zijn lange verticale rimpels die vanaf de hoeken van de lippen naar de kin of kaaklijn lopen. Deze lijnen kunnen ontstaan door zwaartekracht, gewichtsverlies en veroudering. Veel mensen met marionetlijnen hebben een verdrietige, ontevreden of boze uitstraling. Tijdens de behandeling van marionetlijnen (vaak in combinatie met behandeling van afhangende mondhoeken) wordt een bepaalde hoeveelheid filler gespoten in de plooi waardoor de stevigheid van de huid hersteld wordt. Het resultaat is een zachte en jeugdige uistraling. De behandeling kan ook in combinatie met het spuiten van botox in de spieren die de mondhoeken naar beneden trekt. Hierdoor ontstaat er een liftend effect van de mondhoeken.
Door volumeverlies in de wangen kunnen marionetlijnen ook opvallender worden. Het is dan mogelijk om marionetlijnen te behandelen door het toevoegen van volume in de wangen. Hierdoor ontstaat er een liftend effect, waardoor de huid wat minder over de mondhoek hangt.

Lippen

Met lipfillers kun je meer vorm en/of volume in je lippen creëren met als effect jeugdige vollere lippen. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn 2 opties mogelijk voor het opvullen van lippen:

  1. Vorm

Door het opvullen van de lippenrand wordt de vorm van je lippen mooier. Dit wordt gedaan met een zachte filler (bijvoorbeeld Juvéderm Volbella). Deze behandeling is ideaal voor lippen met een geringe vorm, fijne ‘rokerslijntjes’ en voor lippen die een subtiele verandering nodig heeft. Door het opvullen van de lippenrand wordt de natuurlijke curve van je lip ondersteund en dit geeft een zachte, natuurlijke resultaat. Ook wordt de cupidoboog van je bovenlip duidelijker waardoor je en mooie V-vormige dip op de bovenlip krijg.
Het is ook mogelijk de ‘filtrum’ te behandelen: de lijntjes die van je neus naar de cupidoboog lopen. De afstand van de neus tot de lip wordt langer naarmate je ouder wordt. Bovendien wordt de huid boven op de lip vlakker. Met behulp van fillers wordt deze afstand verkort met als effect een jeugdiger uiterlijk.

  1. Volume

Het opvullen van het lippenrood geeft meer volume in de lippen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zachte filler die tevens meer volume creëert (bijvoorbeeld Juvéderm Vollift). Bij het creëren van meer volume wordt er ook rekening gehouden met de verhouding van de bovenlip ten opzichte van de onderlip. Het opvullen van het lippenrood kan ook gecombineerd worden met het opvullen van de lippenrand om zowel volume en vorm te creëren.

Als je op ‘lippen’ klikt, komen de bovenste 3 alinea’s te voorschijn.

Rokerslijntjes

Rokerlijntjes zijn verticale fijne lijntjes boven de bovenlip en kunnen een verouderd uiterlijk geven. Het wordt ook wel de ‘lippenstift-lijntjes’ genoemd omdat bij het aanbrengen van lippenstift deze in de lijntjes gaan zitten. Rokerslijntjes ontstaan vooral door roken (regelmatig samentrekken van de lippen). Natuurlijke veroudering en zonneschade kunnen ook deze lijntjes veroorzaken. De rimpels kunnen statisch (in rust aanwezig) of dynamisch (aanwezig tijdens samentrekking) zijn. De behandeling is het opvullen van de rimpels met zachte fillers (bijvoorbeeld Juvéderm Volbella of Vollift). Ook kan de behandeling gecombineerd worden met het spuiten van een kleine hoeveelheid botox. De behandeling geeft vaak langdurige resultaten.

Nasolabiale lijnen

Nasolabiale plooien zijn diepe plooien die vanuit beide kanten van de neus naar de hoeken van de mond lopen. De huid verslapt naarmate je ouder wordt en de nasolabiale plooi wordt meer merkbaar. Ook kan volumeverlies in de wangen ervoor zorgen dat de nasolabiale plooien dieper worden.
Nasolabiale plooien kunnen gecorrigeerd worden door het injecteren van fillers in dit gebied, wat het volumeverlies hersteld en de plooien verzacht. Dit geeft een gladde en frissere uitstraling.

Handen

Naast het gezicht en hals, zijn de handen de meest zichtbare onbeklede delen van het lichaam. Veroudering van de handen wordt gekenmerkt door verlies van elasticiteit en volume van de huid. Hierdoor worden bloedvaten, pezen en botstructuren zichtbaar wat cosmetisch als hinderlijk ervaren wordt. Tijdens de behandeling worden fillers oppervlakkig op meerdere punten in de huid van de handen gespoten. “Radiesse” is de filler van voorkeur. Deze bevat niet alleen hyaluronzuur, maar ook calciumhydroxylapatiet en is in staat om natuurlijk collageen (stevigheid en elasticiteit) ter plaatse te stimuleren. Hierdoor houdt het effect ook langer aan. Het resultaat is een jeugdige uiterlijk van de handen en kan zelfs 2 jaar aanhouden.

 

Boek nu een behandeling